Moi
Kesä on rakkauden aikaa. Muutama hääkutsu on meillekkin tipahtanut postilaatikkoon.
Kortteja olen tehnytkin muutamia, tässä yksi monista - Instagramin puolella on muutama erilainen lisää.
Kun ulkona kelit muistuttaa enemmänkin syksyä, kuin kesää, mieltä piristää kummasti herkut. Suklaiset sellaiset. Ja mansikat.
Yleensä ei hirveästi ole aikaa (-tai sitten keittiö on täynnä pikkuapureita, enkä tarkoita nyt niitä lasten suosikkiohjelman keltaisia pikku kätyreitä....) kokkailla tai leipoa, ja suosinkin suht helppoja ja nopeita herkkuja.
Kuten tämäkin suklaakakku.
(-nämä kuvat on vanhoja, mutta aikomus olisi taas tänään jotain näistä herkuista tehdä..)
Pohja on unelmatorttupohja ja välissä kermaa ja sukaata
Pohja
4-5 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte
2dl vispikermaa
150g suklaata
Koristeeksi
kermavaahtoa
marjoja
suklaarouhetta
1.Levitä leivinpaperi uunipellille ja samalla leikkaa irtopohjavuokaan (halk 20cm) pohjalle sopivan kokoinen pala.
2.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3.sekoita kuivat aineet ja lisää munasokerivaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen, ettei kuohkeus katoa.
4.Levitä taikina pellille ja paista 225'C n.6-8 min
5.Leikkaa terävällä veitsellä irtopohjavuokaa apuna käyttäen kaksi ympyrää uunipellillä olevasta kakkupohjasta. (-yksi kokonainen ja toinen tulee reunoista puolikkaina)
6.Asettele puolikkaat irtopohjavuoan pohjalle.
7. Valmista täyte, sulata suklaa ja vatkaa kerma, yhdistä suklaa ohuena nauhana kermavaahtoon kokoajan varovasti sekoitellen.
8.Kaada täyte pohjan päälle
9.Asettele päällimmäiseksi tasaisesti kokonainen pohjapala.
10. Anna oleentua tunti-pari jääkaapissa, niin että täyte hieman jähmettyy.
Irrota vuoan reunat ja liusuta kakku tarjoiluastialle varovasti, niin että saat vuoan pohjan ja leivinpaperin pois.
Koristele ja nauti.
Nämä kaksi suklaakakkua on tehty samalla ohjeella..
Hieman vain vuokaa ja "täytettä" muokaten..
Pohja
100g voita
3 dl vehnjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
3 munaa
2 dl sokeria
n. 2dl suklaakarkkeja (isompia voi paloitella hieman)
(Kuorrutus
150g suklaata
3 rkl kermaa)
1.Voitele ja jauhota vuoka (tasapohhjavuokaan leivinpaperi pohjalle)
2.Sulata voi.
3.Sekoita jauhot ja vaniljasok.
4.Mittaa ½ dl kermaa valmiiksi
5.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
6.Sekoita munasokerivaahtoon VAROVASTI vuorotellen jauhoseos, voisula ja kerma.
7.Kaada puolet vuokaan ja ripottele suklaakarkit väliin
8.Kaada loput taikinasta vuokaan ja paista 175'C n.tunnin verran.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista/ vuoan irrotusta.
Kuorruta halutessasi ja koristele suklaarouheella.
Näihin sopii niin Daim-palat kuin Dumle-karkitkin. Tuo alempi kakku on tehty irtopohjavuokaan ja sinne nakkasin väliin kokonaisia Dumleja, namnam!
Yksi herkku myös katoaa nopeasti parempiin suihin, nimittäin Rocky Road, jossa vain mielikuvitus rajana "täytteiden" kanssa!
Pääsiäisen jälkeen, kun lapset eivät enää jaksa syödä suklaamunia, joista yllätykset on jo kaivettu (silloin heti) ulos, niin tämä on oiva tapa kuluttaa suklaamunien kuorten palaset ja muruset.
(varsinkin kun kaikki suklaamunat eivät ole sitä 'parhaan makuista' suklaata..)
Samoin ne keksipaketin murskaantuneet keksit ja muropaketin loput saa oivasti kulutettua tähän.
Myös suolapähkinät ja popkornit sopivat, jos tykkää makean ja suolaisen yhdistelmästä.
Pääasia että on suklaata.Paljon.
-Myös sitä lempparimakua, jos noista suklaamunan lopuista tekee.
Niin ja vaahtokarkkeja tuomaan pehmeyttä.
Toivottavasti hieman piristi, itsellä ainakin herahti vesi kielelle, taidampa tästä suunnata keittiöön, jälkkäriksi voisi tänään olla jotain suklaista!
Eih,mä en kestä,ihania ohjeita!! Paha homma tällaiselle painonpudottajelle;)
VastaaPoistaNoi vaahtokarkki/suklaa jutut ovat maukkaita. Miniäni on niitä tehnyt. Ihanan herkullinen täytekakku, onko jo uusia kotimaisia mansikoita? Sanon samoin kuin Nanna :)
VastaaPoistaLiityin blogisi jäseneksi, sinäkin voit tutustua blogiini ja samalla liittyä seuraajaksi, olisi kiva saada uusia blogituttuja, kiitos etukäteen.